Over ons

de geschiedenis van ons gebouw

Sinds de komst van de Nederlanders op de ABC-eilanden was er altijd minstens één lid van de West-Indische Compagnie (WIC) op Bonaire...

...en na 1792 ook een paar ambtenaren of semi-ambtenaren. Deze waren, op een paar uitzonderingen na, meestal protestants. Geestelijke zorg voor protestanten was er niet, totdat de Nederlandse regering, d.w.z. de Staat, een predikant dwong Bonaire te bezoeken. Toen dominee Arend K. Meyer eind 1841 bij Koninklijk Besluit werd aangesteld als predikant voor Curaçao, werd hieraan de voorwaarde verbonden dat hij verplicht regelmatig Bonaire moest bezoeken. Deze verplichting duurde tot 1860. Anderhalf jaar gingen voorbij voordat ds. Meyer aan deze plicht voldeed en op 2 juli 1843 werd de eerste "één openbare preek voor de protestantse gemeente" gehouden. Dit vond plaats ten huize van de weduwe mevrouw J.J. Debrot. In 1845 woonden er 86 protestanten op Bonaire. Op 9 maart 1847 werd een kleine kerk ingewijd.

WAAROM CUBA COMPAGNIE?

1.

Ons servicegerichte personeel! Ons team staat altijd voor u klaar met een glimlach. Het allerleukste voor hen is om u een geweldige avond te bezorgen. Als u geniet, genieten wij met u mee! Tot ziens!

2.

Ons geweldige, steeds wisselende menu! We hebben een zeer gevarieerd menu, van de Cubaanse keuken, via visgerechten tot de Franse keuken. Sommige van onze gerechten worden gedurende het jaar meerdere keren gewisseld, zodat er elke keer iets nieuws op het menu staat, ook voor onze vaste gasten! Voor ieder wat wils bij Cuba Compagnie!

3.

Onze fantastische Latin Dance Nights! Op donderdagavond, na het eten, kunt u bij ons op de dansvloer terecht. Elke donderdag organiseren we een 'Latin Night', waar u een drankje kunt drinken aan de bar of de salsa kunt dansen! Donderdagavond is een echte Cuba-avond! (tijdelijk uitgesteld vanwege Covid19)

4.

De heerlijke locatie! Cuba Compagnie is gevestigd aan het Wilhelminaplein, het gezelligste plein van Kralendijk! U kunt er heerlijk eten en drinken terwijl de kinderen op het plein kunnen spelen. Aan de overkant van de straat kunnen onze gasten de prachtige blauwe Caribische Zee zien en aan de achterkant van Cuba Compagnie lopen ze zo het centrum in.